Vier Brusselaars krijgen steun voor creatieve wijkprojecten

(archiefbeeld)

De Koning Boudewijnstichting heeft vier projecten geselecteerd van Brusselaars die hun wijk willen opfleuren. Het gaat om projecten in Elsene, Laken en Anderlecht.

Het Fonds Alain De Pauw, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, lanceerde een projectoproep met als thema 'je buurt mooier maken'. Vier Brusselaars werden geselecteerd en krijgen tot 5.000 euro per project.

Shahin Mohammad Lagneau wil een stuk braakliggend terrein in de Aumalewijk in Anderlecht omvormen tot een ontmoetingsplek. "Dat is een volksbuurt en participatie zal daarbij belangrijk zijn", zegt Lagneau. Op 22 september gaat haar project van start.

In Laken krijgt Alice Van Innis steun voor haar project 'Straat op kindermaat'. In de Bockstaelwijk wil de kunstenares kunstwerken maken die de fantasie van kinderen moeten prikkelen. Kinderen zullen helpen met de ideeën voor de kunstwerken en de uitvoering.

Tenslotte zijn er nog twee projecten in Elsene. Jonathan Giacomelli wil de buurt rond het gemeentehuis verfraaien met schilderijen die hij samen met jongeren uit de buurt wil maken. Missy Anthea gaat dan weer een grote muurschildering aanbrengen. Buurtbewoners en handelaars zullen aangeven waarover het kunstwerk moet gaan en waar de muurschildering moet komen. "Het einddoel is een schildering waarin de buurtbewoners hun waarden weerspiegeld zien en waarmee ze zich kunnen vereenzelvigen", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?