Straatkunst op MIVB-stelplaats in Schaarbeek

Bekijk ook de afspeellijst: Saïd in the City

De stelplaats van de MIVB in Schaarbeek heeft grote, dichtgemetselde ramen. Perfect voor straatkunst, dacht de vervoersmaatschappij, en ze nodigde 40 studenten van het Schaarbeekse Frans Fischer-intstituut uit om daarvoor te zorgen. De 33 'raamschilderingen' gaan over thema's als klimaat, racisme en homofobie. Onze vlogger Saïd ging dinsdagmiddag langs.

Het project van de studenten, met als naam ‘Fischeriens, un nerf d’engagement’, werd weerhouden als participatief project in het kader van het duurzaam wijkcontract Pogge in Schaarbeek. De leraren Frans van het Instituut Frans Fischer hebben in dat kader ateliers opgericht rond drie thema’s, gekozen door de leerlingen: disciminatie, homofobie en klimaat.

Slam, tekeningen, graffiti en audiomontages zijn de verschillende kunstvormen waar de studenten voor kozen. Het resultaat van dit project is nu te zien op de ramen van het MIVB-depot langs de Haachtsesteenweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?