1603 Jazz at Lincoln Center with Wynton Marsalis

Brussels Jazz Weekend wil diversiteit van de hoofdstad weerspiegelen

© Belga
23/05/2018

De tweede editie van het Brussels Jazz Weekend zet van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei volledig in op de muzikale diversiteit van het jazzgenre. Met een uiteenlopend indoor en outdoor programma wil het even divers zijn als de hoofdstad zelf.

De gratis concerten zijn dit jaar verpreid over 50 cafés en bars en 5 openluchtpodia op onder meer de Grote Markt, het Sint-Katelijneplein en het Rogierplein. Wie niet kan kiezen tussen die vele plekken, krijgt de mogelijkheid om via drie bewegwijzerde wandelroutes de sfeervolle cafés en andere leuke plekken te ontdekken.

De verschillende zones krijgen elk een eigen klankkleur en karakter. Van klassieke jazz tot hiphop in het skatepark Ursulinen of van gevestigde waarden als Philip Catherine tot jong talent op het XL Jazz Concours.

Lindyhop

Met het goede weer in het vooruitzicht wordt het outdoor programma een ware belevenis. Op het Sint-Katelijneplein kunnen de jongsten overdag dansen en springen tijdens Bru Jazz Kids en 's avonds wordt er verder geswingd en gelindyhopt.

Lindyhop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. Wie al wandelend het jazzgenre wil ontdekken kan van op het Rogierplein samen met enkele Brassbands vertrekken voor een tocht door de stad.

De vrouwen uit de jazzwereld worden niet vergeten tijdens het Brussels Jazz Weekend. Voor de gelegenheid stelt BJ Scott een "all stars" groep op om hulde te brengen aan stemmen zoals Nina Simone en Billie Holiday.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: culture, Brussel Jazz Festival, brussels jazz weekend, jazz

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni