20230625 COULEUR CAFE DAG 3 DSC01322

| ISHA

Review | ISHA op Couleur Café: een rapper is een groep

Tom Peeters
© BRUZZ
26/06/2023

De Brusselse rapper ISHA sloot zich aan bij misschien wel de pijler van deze Couleur Café-editie: familie is belangrijk. Liever dan zichzelf in de schijnwerpers te zetten bracht hij zijn gang mee.

Het was een mooi plaatje: ISHA die samen met zijn zeven rapbroeders met de rug naar het publiek neerhurkte met op de achtergrond de fans die hartjes maakten. De selfie zal vast snel verspreid worden. "Merci la famille," had hij vlak daarvoor gezegd, toen zijn gast-mc’s zijn naam maar bleven roepen.

Ze voelden zich duidelijk thuis — on est chez nous. Zes jaar geleden had hij het jonge hiphopgrut van Niveau4 al onder zijn hoede genomen, in 2019 stond hij solo op het podium. Nu werd dat eigenlijk ook van hem verwacht. Na zijn trilogie La Vie Augmente en het album Labrador bleu had hij heel wat materiaal om uit te putten. Maar hij vond het duidelijk plus chaud om zijn gang te betrekken.

Quelques fréros

"Expérience et vécu dans mes textes, j’parle de ceci et cela / Non, c’est pas que j’vais faire la vedette, j’suis timide, moi j’évite les regards," klonk het nochtans in afsluiter ‘Starting Block’, van zijn kameraad Limsa D’Aulney, waarmee — zo bleek nogmaals — een klik heeft.

"J’ai quelques fréros dans les starting blocks": dat stond wel symbool voor deze avond met Franstalige rap waarop Niveau4-gewijs schouderklopjes gegeven werden. We hoorden voetbalgeluiden, gebroken glas en klokken luiden in de mix op de achtergrond. Er waren nachtmerries en persoonlijke queesten in de teksten, moshpits op het terrein en de publieksvraag, waar het uiteindelijk allemaal op neerkwam: "C’est vous, la familia? Le quartier?" Waar hadden we dat nog gehoord?

Couleur Café 2023

Op 23, 24 en 25 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni