| De affiche van de jubileumeditie van Anima

40ste jubileumeditie van animatiefilmfestival Anima gaat door in februari

© Belga
02/11/2020

Het animatiefilmfestival Anima is niet van plan om haar 40ste jubileumeditie uit te stellen. De organisatie meldt dat het feest gewoon doorgaat en plaatsvindt van 12 tot 21 februari 2021 in de zalen van Flagey, Cinema Palace en Cinematek. Indien nodig zal het online doorgaan.

De omstandigheden zijn allesbehalve ideaal voor de organisatie van een filmfestival, maar de populariteit van Anima blijft enorm. Het selectiecomité van het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel ontving meer dan 1.350 films die zich kandidaat stelden voor de competitie van de 40ste editie in 2021.

De organisatoren zullen, als de omstandigheden het toelaten, alles op alles zetten om het festival maximaal te laten doorgaan met strikte inachtneming van alle van kracht zijnde veiligheidsvoorschriften.

"Zoals alle culturele organisaties en instanties maakt het festival een moeilijke periode door en het is onmogelijk met zekerheid te voorspellen hoe de situatie verder zal evolueren", klinkt het bij Anima.

En dus anticipeert het filmfestival alvast met de oprichting een online platform. De filmliefhebbers zullen dus ook online toegang krijgen tot een stevige selectie van de animatiefilms, met daarbij ook nog extra inhoud.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Anima, Animatiefilm

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni