AB krijgt gedeeltelijke make-over

Ancienne Belgique

De Ancienne Belgique krijgt een gedeeltelijke make-over. Naast een nieuwe concertzaal komt er ook een restaurant met dakterras. AB café en AB Salon zullen volledig van look veranderen. Dat meldt het cultuurhuis zelf.

De Vlaamse overheid, die sinds 1977 eigenaar is van de AB, is op zoek naar een aannemer om een gedeeltelijke make-over van het gebouw in de Steenstraat te realiseren.

De plannen zijn ambitieus: het café op het gelijkvloers blijft behouden, maar wordt volledig opgenomen in de grote zaal. Voor AB Salon wordt een nieuwe dubbelhoge ruimte voorzien op de eerste en tweede verdieping. Op de derde verdieping komt een ruimte voor een nieuwe keuken, het nieuwe café-restaurant zal nog een verdieping hoger te vinden zijn.

Op de vijfde verdieping komen dan zowel de sanitaire voorzieningen als de voorbereidingsruimte voor de groenten - die trouwens rechtstreeks in de nieuwe groentetuin op het dak zullen groeien. De zesde verdieping wordt dan weer een dakterras.

“Dit alles moet een open ontmoetingsplaats creëren voor muzikanten, buurtbewoners, artiesten, partners en vrienden”, klinkt het op de facebookpagina van de AB.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?