Al 100.000 museumpassen verkocht

© PhotoNews

De museumpas, de kaart die voor 50 euro toegang geeft tot tal van musea, is op minder dan anderhalf jaar al 100.000 keer verkocht. Dat maakte de organisatie museumPASSmusées maandag bekend.

Met de museumpas, die op 20 september 2018 gelanceerd werd, kan je onbeperkt terecht in 170 musea in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. De pas kost 50 euro en is een jaar geldig. Volgens museumPASSmusées blijft de kaart vlot over de toonbank gaan.

Bijna anderhalf jaar na de lancering registreerde de organisatie meer dan 100.000 aangekochte museumpassen. Vooral tijdens de eindejaarsperiode is de verkoop sterk gestegen, omdat de museumpas vaak cadeau werd gegeven.

Intussen hebben al bijna een half miljoen museumbezoeken plaatsgevonden met de museumpas. Vooral BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) in Brussel, Fotomuseum Antwerpen, Europalia, M-Museum Leuven en het S.M.A.K. in Gent kregen veel pashouders over de vloer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?