Anderlecht organiseert lichtjeswedstrijd

© Guy Wilmart
| Voor het gemeenteplein van Anderlecht.

De gemeente Anderlecht organiseert een wedstrijd onder de Anderlechtse bevolking. Deze wedstrijd, die 'Lights In Anderlecht' wordt genoemd, heeft als doel licht te brengen in deze donkere dagen wegens covid-19. Het is ook een manier om de lokale economie te ondersteunen.”

Dit jaar werden verschillende eindejaarsevenementen geannuleerd als gevolg van de covid-19 gezondheidscrisis. Daarom stimuleert de gemeente Anderlecht via de schepen van Economische Ontwikkeling Elke Roex (one.brussels) en de schepen van Evenementen Guy Wilmart (PS) met de steun van de burgemeester Fabrice Cumps (PS) de burgers en handelaars om dit jaar hun ramen, glazen en etalages te verlichten en te versieren.

“We zullen 500 prijzen uitdelen aan de mooiste verwezenlijkingen, in de vorm van aankoopbons van 100 euro, geldig bij de handelaars. Dit is dus zowel een hart onder de riem voor de passanten die mogen genieten van al dat licht, als voor de bewoners die de prijs winnen en de handelaars waar de bons zullen geldig zijn. Het is dus ook een manier om de lokale economie te ondersteunen," legt Roex uit.

Volgens Wilmart hebben de Anderlechtenaren heel goed gereageerd op deze wedstrijd. "De feedback van de bewoners is zeer positief, deze actie creëert een gevoel van verbondenheid op een moment dat we allemaal ver van elkaar verwijderd zijn. Een toegevoegde bonus is dat er nog een kans bestaat om een prijs te winnen."

De gemeente Anderlecht deed ook een beroep aan kunstenaars om licht-kunstwerken te maken en tentoon te stellen in vitrines, achter vensters aan de voorgevel. "Twaalf artiesten of collectieven schreven hier op in voor een totaalbedrag van 45.000 euro. Het gaat om dansfilms, fotoportretten van bewoners tijdens de lockdown, een visueel kampvuur, lichtsculpturen en grafische films,” vertelt Roex.

Lights Anderlecht
verschillende plekken in Anderlecht
01/12 > 31/12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?