| Van Langendonck kwam in 2007 naar het Kaaitheater. Samen met Guy Gypens vormde ze de artistieke leiding van het huis en stelde ze 12 seizoenen samen, van 2008-2009 tot 2019-2020. De tandem zette sterk in op gender.

Artistiek directeur Katleen Van Langendonck verlaat Kaaitheater

© BRUZZ
02/12/2019

Katleen Van Langendonck neemt in maart 2020 afscheid als co-artistiek directeur van het Kaaitheater. Dat heeft de raad van bestuur vandaag bekendgemaakt. Het programma is vanaf 2021 in handen van Agnes Quackels en Barbara Van Lindt.

Katleen Van Langendonck gaat als coördinator aan de slag bij Europalia, een cultuurfestival voor podiumkunsten en literatuur. Die job zal ze combineren met haar werk als docent aan de dansafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Van Langendonck kwam in 2007 naar het Kaaitheater. Samen met Guy Gypens vormde ze de artistieke leiding van het huis en stelde ze 12 seizoenen samen, van 2008-2009 tot 2019-2020. De tandem zette sterk in op gender.

Van Lindt en Quackels

In het reguliere Kaaitheaterprogramma werden meer vrouwelijke kunstenaars en gender-gerelateerde onderwerpen opgenomen en daarnaast kwam er het focusprogramma WoWmen dat draaide rond gender, kunst en samenleving.

“Ik ben dan ook erg blij om mijn Kaaitheaterperiode af te sluiten met een laatste editie van WoWmen!”, onderstreept ze. “Graag geef ik de fakkel daarna door aan twee vrouwelijke collega’s van wie de feministische en inclusieve visie ik erg inspirerend vind.”

Dat zijn Barbara Van Lindt en Agnes Quackels. Zij nemen in maart over van Langendonck en zijn verantwoordelijk voor het programma vanaf januari 2021. Tot en met december van volgend jaar ligt dat nog in handen van Van Langendonck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Kaaitheater, Katleen Van Langendonck, Barbara Van Lindt, Agnes Quackels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni