Bernie Sanders lanceert boek 'It's OK to Be Angry About Capitalism' in Bozar

Bernie Sanders bij Bozar
© Beeldmontage BRUZZ
© Beeldmontage BRUZZ

De bekende Amerikaanse senator Bernie Sanders maakt zich klaar voor een stop in België tijdens zijn Europese tournee. Op 10 oktober stelt hij in Bozar de vertaling van zijn boek It's OK to Be Angry About Capitalism voor.

Het evenement zal plaatsvinden in het Paleis voor Schone Kunsten Bozar. Sanders zal in gesprek gaan met journalist Karl van den Broeck over het kapitalistische systeem en de gevolgen ervan voor de maatschappij.

In zijn boek klaagt Sanders de teleurstellende resultaten van ons huidige economische systeem aan, waarbij de kloof tussen arm en rijk blijft groeien. De sociaaldemocraat beschrijft hoe ongebreideld kapitalisme heeft bijgedragen aan ongekende inkomens- en vermogensongelijkheid, de ondermijning van de democratie en de vernietiging van de planeet. Hij stelt dat een grondige herziening van zowel de economische als de politieke structuren nodig is.

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme verschijnt op 7 oktober bij Bot Uitgevers. De originele titel, It's OK to Be Angry About Capitalism, verscheen in februari van dit jaar.

Meet the Thinker: Bernie Sanders
10/10, 20.30 > 22.00 uur, in het Engels

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?