© Kelly Fober via Facebook van Melat G. Nigussie | Melat Gebeyaw Nigussie, de nieuwe directeur van Beursschouwburg.

Beursschouwburg vindt nieuwe directeur bij Bozar

TDN
© BRUZZ
11/08/2020

Culturele duizendpoot, activiste en opiniemaker Melat Gebeyaw Nigussie is de nieuwe algemeen directeur van kunstencentrum Beursschouwburg. De voorbije jaren deed de in 1991 geboren Brusselse onder meer ervaring op bij Bozar.

Vanaf 15 september begint Melat Gebeyaw Nigussie aan haar nieuwe job als algemeen en artistiek directeur van Beursschouwburg. Zij volgt bij het cultuurhuis naast het Beursplein de in januari vertrokken Tom Bonte op, die intussen aan de slag is bij muziektempel Ancienne Belgique enkele meters verderop.

Nigussie deed de afgelopen jaren ervaring op als projectcoördinator bij Bozar, waar ze vooral inzette op een inclusief en participatief programma. Ze werkte bijvoorbeeld aan Next Generation Please!, een project van Bozar dat jongeren en politici een jaar samenbrengt om vragen te stellen over burgerschap in Europa.

Opiniemaker, activiste en schrijfster

Daarnaast trad de Brusselse op als opiniemaker over gender en diversiteit. Een van haar eerste inzichten pende ze als 21-jarige studente Taal- en Letterkunde neer bij Brussel Deze Week, de voorganger van BRUZZ. Nigussie droeg ook bij aan de bundel 'Zwart', een verzameling verhalen van negentien jonge Afro-Europese schrijvers, en maakt deel uit van het collectief Belgian Renaissance.

“Ik kijk ernaar uit om samen met het team deze uitdagende tijden te trotseren en een nieuw hoofdstuk te ontwikkelen in het voortrekkersverhaal van Beursschouwburg", zegt Nigussie in een korte reactie. Ze gaat de uitdaging aan samen met Ellen De Bin, die in dienst treedt als zakelijk leider van Beursschouwburg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Beursschouwburg, Tom Bonte, Melat Gebeyaw Nigussie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie