Blake & Mortimer opnieuw te zien op grote muurschildering in Marollen

Na twee jaar afwezigheid zijn 'De avonturen van Blake & Mortimer' opnieuw te zien op het stripparcours. Om de 75ste verjaardag van de stripreeks te vieren werd een grote muurschildering aangebracht in de Marollen.

Dezelfde muurschildering was sinds 1997 te zien op de hoek de Anderlechtstraat en het Vestje. In 2003 verhuisde de muurschildering naar een gevel in de Hopstraat. Daar werd in 2019 een nieuw gebouw opgetrokken, waardoor de muurschildering niet meer zichtbaar was.

Vanaf vandaag maken 'De avonturen van Blake & Mortimer' opnieuw deel uit van het stripparcours. L'Atelier 30 heeft de muurschildering van zestig vierkante meter deze maand aangebracht in de Tempelstraat in de Marollen, vlakbij het geboortehuis van de Brusselse auteur Edgar P. Jacobs.

"Deze muurschildering in het hartje van de Marollen, de wijk van Edgar P. Jacobs, is zowel een eerbetoon van de Stad Brussel aan deze bekende Brusselse auteur als een geschenk van Brussel ter gelegenheid van de verjaardag van kapitein Francis Blake en professor Philip Mortimer", aldus schepen van Stasdvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo).

Het eerste album van Blake & Mortimer verscheen 75 jaar geleden. Daarnaast viert ook het Stripparcours zijn dertigste verjaardag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?