Natuur en sociale cohesie domineren stripmuur in Neder-Over-Heembeek

MVDH
21/06/2023

Woensdag wordt in Neder-Over-Heembeek de nieuwe stripmuur ‘De Boom’ van Maurane Mazars ingehuldigd door het College van Burgemeester en Schepenen van Stad Brussel.

Vanaf vandaag, woensdag, zal in de Lombardsijdestraat 150, in de buurt van het zwembad van Neder-Over-Heembeek, een nieuwe aanwinst te bewonderen zijn voor de Striproute van Stad Brussel. De jonge Franse kunstenares Maurane Mazars liet zich voor het kleurige ontwerp van "De Boom" inspireren door de wijk en haar inwoners.

Om ervoor te zorgen dat het fresco de wijk zo goed mogelijk weerspiegelt, kwamen de bewoners vooraf samen om de thema’s en elementen te benoemen die voor hen belangrijk waren. “Een aantal gebouwen en architecturale kenmerken kwamen natuurlijk vaak terug, maar het waren vooral de natuur, de omgeving en het sociale aspect van Neder-Over-Heembeek die voor hen centraal stonden om deze wijk tussen stad en platteland te beschrijven”, aldus Mazars. De muurschildering is 99 vierkante meter groot en werd gemaakt door Farm Prod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , culture , stripmuur , Fresco

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni