Bozar biedt live huiskamerconcerten aan

Avi Avital, een virtuoos op de mandoline, mag de spits afbijten.

De deuren van Bozar zijn momenteel gesloten voor het publiek, maar dankzij het programma Bozar@Home kunnen cultuurliefhebbers nu vanuit hun luie zetel genieten van een optredens. Woensdagavond wordt de kick-off gegeven met een eerste van zes huiskamerconcerten van enkele topmuzikanten.

Achter de schermen werkten de medewerkers van Bozar gewoon voort en dat resulteert nu in Bozar@Home. Concerten, theater, tentoonstellingen, films, lezingen en andere inspiratiebronnen zullen via Facebook, Instagram en de website van Bozar verspreid worden.

Israëlische mandolinist

De aftrap van het alternatieve cultuurprogramma wordt woensdagavond gegeven met een eerste van zes live concerten die ingepland zijn met muzikanten die een nauwe band hebben met Bozar. Zij zullen vanuit hun huiskamer voor muziek zorgen. De mandolinespeler Avi Avital mag woensdagavond om 20 uur de spits afbijten.

Het online aanbod van Bozar heeft nog veel lekkers in petto. Het publiek zal dankzij Bozar@Home ook kunnen genieten van een virtuele rondleiding door de succesvolle tentoonstelling van Keith Haring met curatoren Darren Pih en Tamar Hemmes.

Ook cinema

Of wat dacht u van performances die georganiseerd werden in het kader van de tentoonstelling Yves Klein, een interview met Jacqueline Mesmaeker over haar toekomstige tentoonstelling "Ah, quelle aventure!" of het verhaal achter de bijzondere poppen van de expo Mondo Cane van Jos De Gruyter & Harald Thys.

Via de sociale media zullen in de komende dagen nog meer evenementen toegevoegd worden aan de programmatie, waaronder ook films of documentaires van Bozar Cinema.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?