Bozar opent grote zaal voor Nationaal Orkest en De Munt

© Bozar

Bozar, het Belgian National Orchestra en operahuis De Munt versterken hun samenwerking tijdens de coronacrisis. In de hoop binnen afzienbare tijd opnieuw voorstellingen te mogen organiseren, werken ze aan artistieke programma's die op elkaar afgestemd zijn. Hoofdrolspeler wordt de Henry Le Boeufzaal van Bozar.

De grote Henry Le Boeufzaal van Bozar, met zijn bijna 2.000 plaatsen, zal prioritair ter beschikking gesteld worden aan het Belgian National Orchestra, zodat de formatie als een symfonisch orkest kan blijven functioneren met inachtneming van de sociale afstand.

Zo biedt het verruimde podium in de zaal plaats aan 50 muzikanten en mits een minutieuze organisatie zelfs aan 70 muzikanten. Naast het Belgian Orchestra kan ook De Munt profiteren van de beschikbare ruimte, want in een eerste fase kunnen bepaalde grote producties naar de Henry Le Bœufzaal worden verplaatst.

Ticketcontrole in tijdsvensters

"Deze periode heeft duidelijk gemaakt in welke mate medewerkers, muzikanten, artiesten, flexi-jobbers, managers, directeurs, partners en toeschouwers eensgezind oplossingen willen zoeken voor de artistieke, praktische en financiële uitdagingen. Samen kunnen we de storm trotseren", stellen de federale culturele instellingen in een gezamenlijk persbericht.

De voorzieningen in Bozar zullen ook aangepast worden om toeschouwers en artiesten veilig te kunnen ontvangen bij toekomstige voorstellingen en repetities. De maximumbezetting van de zaal en het podium wordt bijgesteld, er komt eenrichtingsverkeer voor een vlotte publieksstroom, de toegangscontrole gebeurt in tijdsvensters en de backstage wordt zorgvuldig ingericht. Het dragen van een mondmasker blijft verplicht op tal van plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?