munt3
De deuren van de Muntschouwburg zijn vooralsnog gesloten, maar achter de schermen rijpen plannen.

De Munt werkt aan gloednieuwe corona-voorstelling

SG
© BRUZZ
27/05/2020

De Koninklijke Muntschouwburg blijft niet bij de pakken zitten en is gestart met de productie van een nieuwe opera. Is this the end? wordt een driedelig poprequiem dat het operahuis in slechts een paar maanden gaat ontwikkelen.

Over de vorm en de manier van presenteren wil De Muntschouwburg zich nog niet uitspreken. Wel is duidelijk dat het een eerste deel wordt van een trilogie die in de komende seizoenen ontrold zal worden.

“De social distancing maakt dat we voor deze productie de Munt vollediger zullen benutten dan ooit tevoren,” vertelt Lise Vanparijs, woordvoerster van De Munt. “De zaal en de scène uiteraard, maar ook de gangen, de lift, het dak, zelfs de tunnel die het podium en de ateliers verbindt doet dienst als bühne. Met drie solisten, achttien koorleden en zestien muzikanten is dit een volwaardig operaproject dat veel zegt over de emotioneel woelige tijd waarin we leven.”

De opera haakt in op actuele thema’s zoals eenzaamheid, dood en afscheid nemen. Het scenario, libretto en partituur worden momenteel uitgewerkt en klaargestoomd. “In plaats van ons door onzekerheid te laten verlammen, omarmen we het en doen we datgene waar we het best in zijn: schoonheid scheppen,” besluit Vanparijs.

Wanneer de opera volledig af is en op welke manier (fysiek of virtueel) het publiek kan genieten van het schouwspel blijft voorlopig nog een verrassing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, culture, De Munt, Opera De Munt, operahuis De Munt, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie