Bozar start zoektocht naar nieuwe CEO

© Yannick Sas

De vacature voor de functie van directeur-generaal van Bozar is donderdag gepubliceerd in het Staatsblad. Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten start zo haar zoektocht naar een opvolger voor Sofie Lauwers. Zij overleed eind mei aan kanker.

De nieuwe directeur-generaal van Bozar zal belast zijn met het dagelijks beheer van de vennootschap en wordt daarin bijgestaan door een directiecomité. De benoeming geldt voor een termijn van zes jaar. Van de nieuwe CEO wordt op cultureel vlak verwacht dat hij of zij een artistieke visie en strategische positionering opstelt voor het Paleis voor Schone Kunsten.

Het gaat om een multidisciplinaire en innovatieve culturele visie met bijzondere aandacht voor beeldende kunst en muziek. Daarnaast is het voor Bozar belangrijk om culturele partnerschappen uit te bouwen die leiden tot uitmuntende producties en projecten.

De toekomstige CEO moet wel al enige ervaring kunnen voorleggen als leidinggevende binnen een middelgrote tot grote instelling. De kandidaat moet Belg zijn of burger van een ander land binnen de Europese Economische Ruimte. Kandidaturen kunnen tot 5 september opgestuurd worden naar de FOD kanselarij van de eerste minister. De vacature is ook te herlezen op de website van Bozar.

In de tussentijd is Christine Perpette, de huidige Chief Financial Officer bij Bozar, aangesteld als plaatsvervangende directeur-generaal van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?