Brad Pitt brengt bezoek aan Hortamuseum

© Pascal Smet via Twitter
| Brad Pitt in het Hortamuseum.

De Amerikaanse acteur Brad Pitt doorkruist dezer dagen Brussel op een culturele uitstap. De filmster bracht dinsdag een bezoek aan het Hortamuseum in Sint-Gillis.

De passage van de 57-jarige Pitt door Brussel verloopt niet onopgemerkt. Maandag landde hij per privéjet in Zaventem, om enkele uren later het Museum voor Schone Kunsten (KMSK) aan te doen. Daar is vanaf 22 april het werk van Thomas Houseago te zien. De Brits-Amerikaanse kunstenaar is een goede vriend van Pitt.

En dus mocht hij ook een kijkje nemen in de zalen met met meesterwerken van onder andere Rembrandt, die recent door personeelstekort gesloten werden. Houseago en Pitt poseerden er voor een werk van Pieter Bruegel de Oude. Pitt zou in Hotel Amigo verblijven vlakbij Manneken Pis, waar zich al een enthousiaste schare fans heeft verzameld om een glimp van de wereldster op te vangen.

Hoe lang Pitt in België blijft, is niet duidelijk. Maar dinsdag was de Amerikaan wel opnieuw op culturele doortocht. Dit keer bracht hij in alle discretie een bezoek aan het Hortamuseum, waar onder meer het oude atelier van Art Nouveau-grootmeester Victor Horta tentoongesteld wordt. "Hij genoot er met volle teugen van", getuigt Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?