Brafa vindt dan toch plaats in 2021 in videovorm

© BRAFA

De organisatie van Brussels Art Fair (Brafa) liet eerder deze maand weten dat ze de editie van 2021 zou overslaan omwille van de onzekerheid rond de coronapandemie. Na heel wat verbaasde reacties van exposanten, beslist de kunstbeurs nu toch door te gaan in een alternatief formaat eind januari 2021.

De 66e editie van de kunstbeurs zou pas in januari 2022 terugkeren naar Tour & Taxis, zo liet organisator vzw Antiekbeurs een maand geleden weten. Die beslissing leidde tot veel reacties van exposanten. Daarom komen de organisatoren alsnog met een alternatieve beurs, "Brafa @ home in the galleries", van 27 tot 31 januari 2021.

Exposanten zullen gevraagd worden om thuis of in hun galerij een tentoonstelling te organiseren met een selectie van de kunstwerken die ze zouden selecteren voor Brafa 2021. Iedere exposant zal ook gevraagd worden een persoonlijke video te maken waarin hij zijn expo voorstelt.

Brafa is een internationale kunstbeurs die gemiddeld 130 exposanten telt en van wie liefst twee derde uit het buitenland komt. Onder de vele tienduizenden bezoekers, verzamelaars en handelaars - vorig jaar was dat een recordaantal van 86.000 - zijn ook een groot aantal afkomstig uit het buitenland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?