© Brafa Art Fair | De vijf originele stukken Berlijnse muur brachten veel geld op voor het goede doel

Nieuw bezoekersrecord voor kunstbeurs Brafa

SDS
© BRUZZ
02/02/2020

De 65ste editie van kunstbeurs BRAFA heeft zondag de deuren gesloten met een nieuw bezoekersrecord: 68.000 bezoekers, terwijl de editie 2020 met één dag ingekort was ten opzichte van de vorige. Een veiling van vijf segmenten van de Berlijnse Muur leverde uiteindelijk 326.000 euro voor het goede doel op.

“De exposanten zijn ook heel enthousiast en zelfverzekerd met nieuwe belangrijke verkoopsniveaus ten opzichte van de voorbije edities”, klinkt het bij BRAFA. “Voor velen is het potentieel van de belangrijkste beurs in België enorm en veelbelovend.”

Patinoire Royale

De Brusselse standhouders waren ook tevreden over de gedane zaken. La Patinoire Royale/Galerie Valérie Bach bijvoorbeeld heeft één van haar topstukken verkocht aan de Koning Boudewijnstichting, zijnde een beeldhouwwerk van Pol Bury (21 Rods Reflected in a Curve, 1967), een werk dat tentoongesteld zal worden in het Museum L van Louvain-la-Neuve.

Rodolphe Janssen uit Brussel verkocht een groot monochroom werk van Bram Bogart voor 110.000 euro. De eveneens Brusselse Adrian Schlag verkocht één van zijn meesterstukken aan ongeveer 280.000 euro, een Mblo-masker van de Baule-stam aan de Ivoorkust.

Begunstigden van de verkoop van vijf stukken van de Berlijnse Muur voor het goede doel waren Hart voor Handicap (60.000 euro), CAP48 (62.000 euro), Art & History Museum (64.000 euro), Télévie – FNRS (70.000 euro) en Kom op tegen Kanker (70.000 euro).

Op de Brafa-beurs werden vorige week nog dertig archeologische voorwerpen en tribale kunstwerken in beslag genomen.

De volgende editie van Brafa vindt plaats van zondag 24 tot en met zondag 31 januari 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Brafa Art Fair, BRAFA, La Patinoire Royale

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie