Brussels Philharmonic speelt gezangen van exotische vogels

© Wouter Van Vaerenbergh/Brussels Philharmonic
| Het symfonisch orkest Brussels Philharmonic speelt dit weekend 'Birds' in het Flageygebouw.

Het is deze zaterdag World Migratory Bird Day en voor die gelegenheid brengt het symfonisch orkest Brussels Philharmonic het concert ‘Birds’. Geen lange pianoconcerto's of symfonieën deze avond, maar korte composities, geïnspireerd op vogelgeluiden van over de hele wereld.

In het Flageygebouw weerklinkt deze avond geen klassieke muziek, maar 75 minuten vol tropische vogelgezangen. Die zijn opgesteld door de Franse ‘vogelcomponist’ Olivier Messiaen en door Igor Stravinsky. Die laatste wordt ook weleens de ‘Picasso van de muziek’ genoemd, laat Brussels Philharmonic weten.

Het concert is een samenwerking met Natuurpunt, ter gelegenheid van de World Migratory Bird Day. Fernand Rochette van Natuurpunt zal de avond inleiden.

“We werken elk jaar samen met maatschappelijk relevante partners voor een uniek concert, waarin we streven naar een symbiose van muzikale momenten en straffe, menselijke verhalen", zegt artistiek verantwoordelijke Judith Van Eeckhout van Brussels Philharmonic. "Ons thema dit jaar is relevanter en actueler dan ooit: de natuur. Iedereen heeft onze prachtige natuur (her)ontdekt tijdens corona en voelt aan dat we er behoedzaam mee moeten omgaan.”

48 vogelgeluiden

De bezoekers mogen gezangen verwachten van maar liefst 48 verschillende vogels uit de hele wereld, van India over China tot Zuid-Amerika. Het worden korte, toegankelijke composities, belooft Brussels Philharmonic. Het concert begint om 20.15 uur in het Flageygebouw.

Pianist Jan Michiels, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1991, kwam vrijdag al een voorproefje spelen bij Bram:

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?