BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© De ste Klet
| De ste klet is terug.

BRUZZ Select is terug met een aantal hartverwarmende evenementen voor dit alweer te koude zomerweekend. Muziek is er tijdens de verschillende Arena 5-concerten of langs het kanaal op 'Saintklet'. Je kan je hart ophalen aan films met filmfestival 'Brussel ontmoet Europa' en 'L'heure d'été'. Tot slot tippen we een rondleiding door het Koning Boudewijnstation: een topper voor kinderen die wel eens de kleedkamer van de Rode Duivels willen zien.

MUZIEKFESTIVAL

Arena 5 is een nieuw openluchtpodium dat vanaf 22 juli op de Heizel is neergestreken. De concerten worden er georganiseerd met respect voor de coronamaatregelen. Vrijdagavond staat Fransman Philippe Katerine er op het podium, één van de grote namen van het Franse chanson. Lees hier meer over Arena 5 op BRUZZ.

ARENA 5

22/7 > 11/9, 21.00
Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Laken

Brussels expo
© Chris Friese
| Brussels expo.

BRUSSEL ONTMOET EUROPA

'Brussels meets Europe' is een nieuw openluchtfilmfestival in het Leopoldpark en zorgt voor een selectie van Europese films rond thema's zoals verkenning, vrijheid, menselijke en culturele ontmoetingen. Dit evenement vindt elke woensdag en zaterdag plaats rond zonsondergang. Op vier reuzenschermen wordt gelijktijdig een film vertoond met ondertitels in verschillende talen. Op zaterdag is dat een Italiaans-Franse romantische dramafilm van Pietro Marcello 'Martin Eden'. Je hoeft je alleen maar te registreren om je plaats te reserveren, via de Facebook-pagina én het weerbericht te checken via een weerapp in je buurt.

BRUSSELS MEETS EUROPE
7/7 > 28/8
Leopoldpark
Belliardstraat
1000 Brussel

Leopoldspark
Leopoldspark.

STRAATFEEST

De Saint-Kletzomer heeft de openbare ruimte langs de kanaalzone tijdelijk heringericht. Tussen 18 en 22 uur zorgen ze er daarenboven voor muziek en feest.. Er zijn verschillende evenementen gepland, zoals een openluchtbar, dj-sets, concerten van verschillende Brusselse bands zoals Ultra Sunn en Galvanize. Er zijn ook workshops, lezingen en stand-up comedy.

SAINTKLET ZOMER
31/7>12/9
Akenkaai
, 1000 Brussel

Ste Klet
© Ste. Klet Summer 2021

FILMFESTIVAL

Zoals elk jaar organiseert Cinéma Galeries ook deze zomer gratis vertoningen tijdens het festival 'L'heure d'été'. Dit jaar kiest de Brusselse cinema voor vier ongewone locaties in Brussel: Vauxhall in het Warandepark, Cultureghem en Pool is Cool in Anderlecht en het Ter Kamerenbos. Lees hier meer op BRUZZ over het programma.

L'HEURE D'ETE
Tot 12/8, verschillende locaties

L'heure d'été
The Shape of Water (Guillermo del Toro).

RONDLEIDING

Kinderen tussen 5 en 12 jaar oud kunnen het Koning Boudewijnstadion bezoeken en ontdekken hoe de kleedkamers van de Belgische nationale ploeg eruit zien. Het bezoek duurt een uur. Er zijn bezoeken om 14.00 en 15.00 uur die 3 euro per kind kosten. Ouders kunnen hun kinderen bij de ingang van het parcours afzetten en tijdens het bezoek in het stadion in een speciale ruimte op hen wachten.

KONING BOUDEWIJNSTADION
31/07, 10.00
Marathonlaan, Laken

Het Koning Boudewijnstadion
Het Koning Boudewijnstadion.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?