HELLO SUMMER 2021 is terug in Brussel.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
13/08/2021

Er staan dit voorlaatste weekend van de zomervakantie opnieuw enkele interessante evenementen op stapel: een expo van de Spaanse fotograaf Bernardo Aja, het jazzconcert van de groep 'Afroyambi' en twee grote festivals: Hello Summer 2021 en het Straatfestival in Anderlecht. We eindigen met een uitstapje in de Brusselse metro.

EXPO

De kunstgalerie NooN Consulting Art presenteert de tentoonstelling 'EntreMuros' van de kunstenaar-fotograaf Bernardo Aja. Deze is gewijd aan avonturiers en ontdekkingsreizigers, de erfgenamen van zij die op avontuur gingen richting Amerika, de Stille Zuidzee, het Caribisch gebied en Europa. De expo combineert hedendaagse esthetiek met overblijfselen uit de 19e en 20e eeuw.

Bernardo Aja is een Spanjaard uit Santander en studeerde beeldende kunsten aan de Universiteit van Los Angeles. Tussen 1997 en 1999 was hij de persoonlijke fotograaf van de voormalige president van Peru, Alberto Fujimori. Hij heeft ook gewerkt als grafisch verslaggever in Zuid-Amerika voor verschillende persagentschappen (EFE, AP en Reuters).

ENTREMUROS
14/8, 19:00 - 21:00
NooN Consulting Art
Leuvensesteenweg 803

Bernardo Aja

| Bernardo Aja, artiestefotograaf.

JAZZCONCERT

'Afroyambi Jazz’, een groep Congolese muzikanten en zangers, stond eerder al op evenementen als Afro-Latino, Esperanzah en Polé Polé, en treedt nu op in The Music Village in de Steenstraat. Deze groep biedt een mengeling van soukous en jazz. 'Afroyambi' staat dan ook voor ‘Afrika omarmt jazz’. De band bracht haar eerste Europese album uit in 2006.

Afroyambi
15/8
The Music Village
Steenstraat 50

Alain Makaba

| Alain Makaba, een van de gitaristen van 'Afroyambi' in Kinshasa, tijdens het internationale festival van rumba en elegantie.

BUURT-FEEST

HELLO SUMMER 2021 is de hele zomer terug van de partij in Brussel. Dit evenement wordt georganiseerd door de dienst Cultuur van de Stad Brussel, Brussels Major Events, Prosport en verschillende vzw's. HELLO SUMMER wil de straathoeken, wijken of verschillende iconische plekken omtoveren tot een culturele, feestelijke en creatieve ruimte. Deze vrijdag en zaterdag zal het festijn voor de eerste keer georganiseerd worden op het Anneessensplein. Lees hier en bekijk hier meer over het evenement.

HELLO SUMMER 2021
13/8 > 14/8, 14.00 - 22.00.

Anneessensplein

Hello Summer

Hello Summer 2021 voor de eerste keer op het Anneessensplein.

STRAATKUNSTENFESTIVAL

De Jeugddienst van Anderlecht organiseert deze zomer een festival van straatartiesten, telkens op zaterdagnamiddag. Het Straatkunstenfestival biedt verschillende vormen van amusement, zoals theatershows, concerten, circusworkshops en dans- en clownvoorstellingen. Je loopt er ook reuzenpoppen, verhalenvertellers en fanfares tegen het lijf. De place to be is het Cirkelpark, en ook de Biestebroekkaai.

STRAATKUNSTENFESTIVAL
14/8, Vanaf 14:00
Circle Park

Grondelsstraat 156

Circle Park

| Circle Park.

RONDLEIDING

Brussels By Foot nodigt jullie uit voor een unieke reis door de Brusselse metrostations, voor 'Kunst in de Brusselse metro'. Het doel is om op ongeveer twee uur tijd een tiental metrostations boordevol kunst te ontdekken. Een originele wandeling voor maximaal 15 personen.

DE BRUSSELSE METRO
14/8, 16:30
Metrostation PARK


Brusselse metro.

| Brusselse metro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni