| Een still uit de clip 'Comme Une Fleur' van de zanger Tawsen.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
03/09/2021

Het belooft nog een mooi nazomerweekend te worden. BRUZZ selecteerde bijpassende evenementen voor dit eerste weekend van september. Het jaarlijkse Fiesta Latina bijvoorbeeld in het Ter Kamerenbos, een hoogdag voor Zuid-Amerikaliefhebbers. Ook tippen we het befaamde Brusselse Short Film Festival en een grootschalige fotografietentoonstelling op Thurn & Taxis dat het werk van meer dan tachtig fotografen toont.

HIPHOP

De gemeente Ukkel organiseert een nieuwe editie van Uckel'Air. Dit urban evenement midden in de natuur komt met een nieuwe formule: een 100 procent hiphopfestival voor 16 tot 26-jarigen. Op het programma: street art, slam workshop, dj's, artistieke performances, live concerten van onder andere Morgan (lid van Le 77) en de zanger Tawsen, die pop, hiphop en rai combineert.

UCKEL'AIR
4/9, 12.00-22.00
Wolvendaelpark

FESTIVAL

Het festival 'Fiesta Latina' is terug in Brussel. Toeschouwers worden drie dagen lang uitgenodigd in Ter Kamerenbos voor een warm programma van live concerten, dj's, foodtrucks en danslessen. De toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en er zijn nog tickets voor volwassenen beschikbaar via de website www.fiesta-latina.be. Lees hier meer over het festival.

FIESTA LATINA
4/9, 12.00-01.30
5/9, 12.00-22.00

Terkamerenbos

fiesta_latina.jpg

| (archiefbeeld)

FILMFESTIVAL

Na twee keer te zijn uitgesteld wegens het coronavirus, komt het Brussels Short Film Festival (BSFF) terug naar de Brusselse theaters en in de openlucht van 28 augustus tot 5 september. De films die vorig jaar werden geselecteerd, zullen concurreren met de films die in 2021 zijn uitgepikt. Het BSFF organiseert voor zijn 24e editie een internationale competitie die is uitgebreid tot 98 films. Er zijn ook nog andere competities gepland en de winnaars daarvan zullen bij de volgende Oscaruitreiking worden voorgeselecteerd. Lees hier en kijk hier meer over het Brussels Short Film.

BSFF
28/8 > 5/9
Verschillende locaties
waaronder Flagey, de Kunstberg

flagey_pano_c_ivan_put.jpg

| Het BSFF gaat onder meer door in het Flageygebouw.

EXPO

Op de site van Thurn & Taxis kunt u Photocity bezoeken. Dit is een grote Europese fototentoonstelling die 80 opkomende en gevestigde fotografen samenbrengt. Er zijn ook tentoonstellingen van National Geographic en Brusselse beeldmakers als France Dubois, Renée Lorie en Maria Baoli. Tijdens de expo zal het publiek zich ook kunnen ontspannen met een hele reeks activiteiten. Concerten, filmvertoningen en een bar zijn gepland om de atmosfeer feestelijk te maken. Thurn and Taxis, the place to be! Kijk hier meer over de expo.

PHOTOCITY
Tot 12/9, 10.00-19.00
Thurn & Taxis
Havenlaan, 86c

Photocity

Photocity, het grootste fotofestival van Europa.

RONDLEIDING

Brussels By Foot neemt je mee op ontdekkingsreis langs art nouveau in de omgeving van het Marie-Louiseplein en het Ambiorixplein, evenals in de aangrenzende straten en talrijke huizen. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met de beroemde en minder bekende architecten die hun stempel op deze wijk hebben gedrukt. Inschrijven is verplicht.

Art Nouveau
4/9, 14.00
Marie-Louise plein

 Huis Saint-Cyr

| Ambiorix Square en Huis Saint-Cyr.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni