BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© Sophie Soukias
| David Murgia

Er staat de Brusselaars dit weekend opnieuw heel wat moois te wachten op cultureel vlak. Het wordt zelfs een beetje l'embarras du choix. Een voorstelling over het moeilijke leven van verschillende mensen in deze stad is een mogelijkheid, maar er zijn ook twee concerten die je weekend nog meer kunnen opvrolijken.

VOORSTELLING

Le Théâtre National organiseert een voorstelling met de titel 'Pueblo'. Het is een idee van de Italiaanse auteur Ascanio Celestini in samenwerking met de Belgische schrijver David Murgia. In Puelo observeert die laatste het leven van mensen die in extreme armoede leven. In dit stuk ontwikkelt David Murgia empathie voor een landloper, een zigeuner of migranten, enz. Het spelen van deze rol brengt Murgia tot meer begrip voor en affiniteit met hun levens. Lees hier meer over 'Pueblo'.

PUEBLO
22/1, vanaf 20.00
Théâtre National
www.theatrenational.be

FESTIVAL

Le Poisson Sans Bicyclette presenteert het festival 'Folies Furieuses - psychofobie'. Dit festival wordt omschreven als een project dat ervaringen in de openbaarheid wil brengen die velen van ons kennen maar die wij vaak alleen beleven, bijvoorbeeld psychofobie waarvan neuroatypische mensen het slachtoffer zijn, discriminatie of posttraumatische stress. Er zijn verschillende workshops en tentoonstellingen over fobie gepland, evenals activiteiten voor kinderen op zaterdag- en zondagmiddag.

FOLIES FURIEUSES
22/1
LaVallée

www.lepoissonsansbicyclette.be/

26d581a83a170f2df3a61b216f0f222e08f59502.jpg
© Julie Bellang
| Een expositie rond psychofobie.

BUURTFEEST

GC Nekkersdal, een cultureel centrum in Laken, organiseert een evenement om het nieuwe jaar 2022 te vieren. Timo en zijn team zullen soepen bereiden om uit te delen aan iedereen die naar GC Nekkersdal komt.Het wordt ten sterkste aanbevolen uw eigen soepbeker mee te brengen. Deze momenten zullen opgefleurd worden door Bella en Junior, twee Brusselse rappers. Maar ook twee jonge Belgen, Ducheyne en Teuk. Ze zullen op hun beurt muzikale poëzie brengen. Op het einde van het evenement kan je ook naar de tentoonstelling met werk van Bernard Van Eeghem. Lees hier meer over deze Lakense kunstenaar.

BUURTFEEST
22/1, 13.00 - 17.00
GC Nekkersdal
www.nekkersdal.be

1557_bernard-can-eeghem_detoer_c_ivan_put.jpg
© Ivan Put
| De laken Kunstenaar Bernard van Eeghem.

JAZZMUZIEK

Cat McTigue is een bekende jazzmuzikante, geboren in Coventry, UK. Tijdens haar concert in The Music Village zal ze een eerbetoon brengen aan jazzgrootheden als Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Etta James, Louis Armstrong, Aretha Franklin en Nina Simone. McTigue heeft ook verschillende Britse artiesten begeleid op internationale tournees. In maart 2022 zal ze ook door de Verenigde Staten toeren. Haar optreden in Brussel belooft een geweldige avond te worden voor jazzliefhebbers.

CAT MCTIGUE
22/1, vanaf 20.30
The Music Village
www.themusicvillage.com

CONCERT

Bozar eert de beroemde Britse componist Thomas Adès. Tijdens zijn concert in Brussel zal hij zelf zijn 'Concerto pour piano' dirigeren. Dit is een werk dat in 2018 zijn wereldpremière kreeg door het Boston Symphony Ochestra. Na dit succes werd het door verschillende prestigieuze orkesten snel aan hun repertoire toegevoegd. Adès is van Syrische afkomst en hij reist de wereld rond om zijn talent en expertise met anderen te delen.

CONCERT
22/1, 20.00 - 22.00
Bozar
www.bozar.be

thomas_ades.jpg
© Matt Jolly, wikimedia.
| Thomas Adès dirigeert het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië in de concertzaal van Snape Maltings.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?