BRUZZ selects: onze uittips voor het weekend

© Alexandra Bertels-MAD
| MAD Brussels organiseert een tentoonstelling met 40 ontwerpers tijdens het United Fashion Festival.

Kunst uit Zuid-Afrika, een onlinevoorstelling met kinderen van over de hele wereld en een rondleiding om bekende Brusselaars beter te leren kennen: het weekend heeft weer van alles te bieden, ondanks deze coronatijden. Meer dan mooi weer, geopende musea en een goede internetverbiding zijn niet nodig om toch een beetje cultuur te beleven. Dit zijn de BRUZZ-uittips voor dit weekend.

UNITED FASHION FESTIVAL

Hou je van mode? Dit is een evenement voor jou. MAD Fashion Sales Brussels geeft sinds 1 april tijdens het United Fashion Festival een stem aan 40 vooruitdenkende ontwerpers en hun creaties. Ze bekijken hoe mode duurzamer kan zijn. Bekijk hier onze eerdere reportage daarover.

Jij kunt er een tentoonstelling, een experimentele modecollectie, lezingen en workshops ontdekken van ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers zoals de Belgische Tom Van der Borght en Marina Yee of de Franse Amélie Pichard, van woensdag tot en met zondag.

UNITED FASHION FESTIVAL
01/4 > 6/6, MAD FASHION SALES

Van André Vésale tot stadskunstenaar Bonom: de rondleiding toont bekende Brusselaars.
© Brussels By Foot
| Van André Vésale tot stadskunstenaar Bonom: de rondleiding toont bekende Brusselaars.

RONDLEIDING

Heb je wat vrije tijd en zin om Brussel beter te leren kennen? Dan kun je van jouw weekend genieten door een wandeling van twee uur te maken door de gemeenten Brussel-Stad, Elsene en een klein hoekje van Sint-Gillis, waar je enkele bekende Brusselaars grondiger zult leren kennen. Denk aan mensen als Audrey Hepburn, Stromae of Bonom. De rondleiding 'Brusselaars van gisteren en vandaag' laat je kennismaken met deze mensen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de stad.

BRUSSELEIRS VAN GISTEREN EN VANDAAG
18/4, BRUSSEL, 14.00 uur in het Nederlands

Kaaitheater
© Kaaitheater
| Een afbeelding van het Kaaitheater.

ONLINEVOORSTELLING

Heb je een creatieve geest of hou je van theater? De werkgroep 'How to Live and Work Now' nodigt je uit om deel te nemen aan een verhalend spel, ontwikkeld uit gesprekken met kinderen van 8 tot 11 jaar. In 'Theatre For the Children' ontmoeten Adya uit Mumbai, Ilhan uit Bangalore, Dunja uit Beiroet, Yahya uit Athene, Klára en Juli uit Boedapest, en Léon uit Brussel elkaar over tijdzones heen vanuit hun kamers met een raam en een deur. Via het Zoom-platform speel en creëer je een fabel die interessant zal zijn voor de kinderen van de toekomst. Kinderopvoeders zijn ook welkom.

'THEATRE FOR THE CHILDREN'
17/04, online

Bledarte
© Bledarte
| De leden van het collectief.

EXPO MET MUZIEK

Botanique, een huis voor hedendaagse cultuur in muziek en beeldende kunst, heeft een tentoonstelling 'Sarcophagi' van beeldend kunstenares Cécile Massart ingericht. Begeleid door muzikanten en DJ's die de sfeer zullen bepalen, vertelt zij over het probleem van het nucleaire afval. Er zijn twee sessies met extra geluid. Dit weekend ontvangt Sarcophagi het collectief Bledarte, een feministisch kunstencollectief voor en door mensen van kleur.

SARCOPHAGI
16/4 > 18/4, BOTANIQUE

Tracey Rose is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar bekend vanwege haar performances, videoinstallaties en foto's.
© Wikimedia Commons
| Tracey Rose is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar bekend vanwege haar performances, videoinstallaties en foto's.

EXPO

Ben je gepassioneerd door hedendaagse kunst en ben je op zoek naar een activiteit voor dit weekend? ETE78, een ruimte voor creatie, uitwisseling en ontdekking, organiseert 3 COLLECTIONNEURS #8, een tentoonstelling van hedendaagse kunst uit Zuid-Afrika van een jonge Parijse verzamelaar, Edgard F. Grima. Dit is een goede gelegenheid voor belangstellenden om deze collecties van drie verzamelaars te ontdekken. Met werk van onder andere de Zuid-Afikaanse kunstenaars Tracey Rose en Kagiso Patrick Mautloa en Pratchaya Phinthong uit Bangkok.

3 COLLECTIONNEURS #8
17/4, ETE78

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?