Christophe Slagmuylder nieuwe directeur van Bozar

e734bb14-bozar.jpg
© Saskia Vanderstichele
| De ministerraad heeft vrijdag de aanstelling van Christophe Slagmuylder tot nieuwe directeur-generaal van Bozar goedgekeurd.
© Saskia Vanderstichele
| De ministerraad heeft vrijdag de aanstelling van Christophe Slagmuylder tot nieuwe directeur-generaal van Bozar goedgekeurd.

Christophe Slagmuylder wordt de nieuwe directeur-generaal van Bozar. Hij volgt Sophie Lauwers op, die eind mei onverwacht overleed ten gevolge van kanker.

Christophe Slagmuylder is door de federale ministerraad voor een mandaat van zes jaar benoemd tot directeur-generaal van Bozar. De nieuwe directeur-generaal werd gekozen na een uitgebreid selectieproces met meer dan dertig kandidaturen.

Voor Slagmuylder is Bozar een plek die "het artistieke en intellectuele leven in Brussel en in de wereld belichaamt." Hij noemt Bozar bovendien een "huis dat tijdperken heeft weten te doorkruisen en telkens de schommelingen en vooruitgang weerspiegelt."

Slagmuylder is verheugd terug te keren naar Brussel, een stad die hij een "inspirerende context" noemt.

Slagmuylder verlaat zijn functie als algemeen en artistiek directeur bij de Wiener Festwochen, het multidisciplinaire kunstenfestival in Wenen waar hij sinds 2018 aan de slag was.

In Brussel is hij vooral bekend als directeur van het Kunstenfestivaldesarts, een jaarlijks internationaal kunstenfestival met hedendaags theater, performance en dans op verschillende locaties in Brussel.

Slagmuylder werd door de raad van bestuur van het federale kunstenhuis gekozen voor zijn Brusselse netwerk, zijn ervaring met grote internationale samenwerkingen en zijn voeling met de hedendaagse kunsten in de breedste zin van het woord. De Brusselaar is sinds 1991 actief in de brede kunstensector, met een focus op de podiumkunsten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?