Couleur Café-alternatief GATE kent succesvolle eerste avond

© KVDP/BRUZZ

Op de site CityGate in Anderlecht is donderdagavond de eerste editie van GATE, het alternatief voor Couleur Café, van start gegaan. Ruim 1.200 mensen hebben er genoten van de optredens van onder meer Kimbalambala République, Tukan, DJ Marcelle en Brihang. "We kunnen zeker spreken van een succes", klinkt het bij de organisatie.

Het twee weekends durende GATE festival vindt plaats van 26 tot 29 augustus en 2 tot 5 september. Donderdagavond was de vuurdoop. Dagelijks kunnen iets meer dan 1.500 personen met een Covid Safe Ticket aanwezig zijn. Wie niet over een zo'n coronapas beschikt, kan zich aan de ingang ook laten testen in een testcenter, vlak bij het festival.

Die antigeentest is geldig de dag van de test en de dag erna tot middernacht. "Dat verloopt heel vlot", melden de organisatoren donderdagavond. "We hebben slechts een klein aantal mensen moeten testen. Het is natuurlijk nog niet Couleur Café, maar we zijn blij dat we dit al kunnen organiseren en al opnieuw kunnen proeven van de echte festivalsfeer."

De organisatoren overwegen om GATE volgende zomer opnieuw te organiseren. "De sfeer is goed, de optredens zijn goed, we zijn blij dat we dit weer kunnen doen. Volgend jaar kunnen we met wat geluk opnieuw Couleur Café organiseren, en dit ernaast."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?