| De Muntschouwburg

De Munt annuleert opera Carmen door omikron-golf

CD
© BRUZZ
13/01/2022

“Met spijt in het hart hebben we moeten besluiten om de volledige voorstellingenreeks van Carmen te annuleren,” laat De Munt donderdag weten in een persbericht. Zo wil het operahuis de impact van de omikron-golf op de organisatie zo klein mogelijk houden.

Heel wat personeelsleden van De Munt vielen al uit door ziekte of quarantaine. “Die personeelsuitval zou de opvoeringen van Carmen sterk blijven bemoeilijken,” luidt het persbericht.

Aanvankelijk wou De Munt een deel van de voorstellingenreeks van Carmen voor meer dan tweehonderd toeschouwers opvoeren, maar dat is volgens de organisatie onmogelijk. “Het volgende Overlegcomité is naar een latere datum is verschoven en het was nu net daar dat het stappenplan, waarover met de sector en de overheid werd onderhandeld, besproken zou worden. Door de combinatie van dat uitstel én de explosieve stijging van het aantal coronabesmettingen én de verwachtingen voor de komende weken, is alle hoop op een verhoging van het aantal toegelaten bezoekers in theaters volledig verdwenen.”

'Onhaalbaar'

De twaalf geplande voorstellingen van Carmen voor slechts tweehonderd personen laten doorgaan is volgens De Munt financieel onhaalbaar. Toch was het geen makkelijke beslissing.

“We beseffen dat we zowel onze abonnees als de vele bezoekers voor deze specifieke titel hiermee enorm teleurstellen, maar we doen er alles aan om de voorstellingenreeks van onze coproducent in Luxemburg mee mogelijk te maken. Een herkansing voor een nieuwe voorstellingenreeks van Carmen in de Munt, waarvan de première op het Festival van Aix-en-Provence plaatsvond in 2017, wordt momenteel onderzocht.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni