1763 ZOOM Palace
© Saskia Vanderstichele | 1763 ZOOM Palace

Duizenden bioscoopvoorstellingen tegen één euro

ADD
© BRUZZ
30/08/2022

Voor het derde opeenvolgende jaar worden 20.000 bioscoopkaartjes verkocht tegen de symbolische prijs van 1 euro. Het initiatief komt van de Federatie Wallonië-Brussel en is bedoeld om buurtcinema's financieel te steunen.

Vanaf vandaag/dinsdag tot en met 11 oktober is het mogelijk om cinematickets aan te schaffen voor de symbolische prijs van één euro. In totaal worden 20.000 kaartjes tegen die prijs aangeboden om bezoekers opnieuw warm te maken voor de bioscoop. Sinds het begin van de pandemie kampen cinema's met teruglopende bezoekersaantallen.

De actie is een initiatief van het Franstalige Centrum voor cinema en audiovisuele kunsten en werd drie jaar geleden gelanceerd, na de eerste lockdown. Voor elk verkocht ticket zal de Federatie Wallonië-Brussel de deelnemende bioscopen tegen het gebruikelijke tarief terugbetalen om hen financieel te ondersteunen.

Dit jaar nemen vijf Brusselse bioscopen deel aan de actie. Het gaat om Cinema Palace, Galeries, Aventure, CinéFlagey en Stockel. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.jaicinema.be. Opgelet: het aantal plaatsen tegen één euro per voorstelling is beperkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Film, buurtbioscopen, cinéma, Federatie Wallonië-Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie