Extra time voor Keith Haring

Keith Haring in 1982

De retrospectieve van eightiesicoon Keith Haring heeft al meer dan 100.000 mensen naar Bozar gelokt. Wie de tentoonstelling tijdens de paasvakantie wil bezoeken, krijgt daarvoor meer tijd.

Al meer dan 100.000 mensen hebben zich in Bozar vergaapt aan de vibrerende figuurtjes van Keith Haring. Voor tentoonstellingen in België is die kaap uitzonderlijk. De best bezocht expo in Bozar is die van Michaël Borremans in 2014, waar toen in vijf maanden tijd 144.000 bezoekers op afkwamen. Op de tweede plaats staat de tentoonstelling rond Frida Kahlo uit 2010 met 118.000 bezoekers.

Het wordt afwachten of Haring zich in de laatste anderhalve maand in de top drie kan nestelen. Wie tentoonstelling over de geëngageerde New Yorkse (graffiti)kunstenaar met de herkenbare stijl nog niet heeft bezocht, heeft daartoe nog de tijd tot 19 april.

Bozar geeft Haring alvast een boost. Omdat de laatste twee weken van de tentoonstelling tijdens de paasvakantie vallen, heeft Bozar beslist om zijn deuren langer open te houden: van 10 tot 21 uur. Behalve op zondag, dan kan je er tot 18.00 uur terecht, en ook niet op maandag, want dan is de kunsttempel gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?