Filmopnames in Brussel voor Amerikaans-Iers-Belgische coproductie

SDS
┬ę BRUZZ
06/12/2022

Als je dinsdagochtend aan het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein van Laken passeerde, zag je het misschien al: een grote filmploeg is in Brussel neergestreken, voor de film God's Spy. Dat is een Amerikaans-Iers-Belgische coproductie, over een Duitse protestantse predikant en theoloog die zich tegen de nazi's verzet.

God's Spy is een (Engelstalige) film van de Amerikaanse schrijver en regisseur Todd Komarnicki. De film doet het relaas van het leven van Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog en lutherse predikant die zich in het interbellum en tijdens WO II de nazi's bestreed. Bonhoeffer nam zelfs deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler met als doel hem te doden.

Het verhaal speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland. De Brusselse locaties moeten een mix daarvan voorstellen.

Later dinsdagnamiddag verhuizen cast en crew van de film naar een locatie in Brussel-Stad, en ook de komende dagen filmen ze hier. Waar precies wil de productieploeg nog niet kwijt, uit vrees voor te veel geïnteresseerden. Ook in Luik en Spa volgen nog draaidagen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

20221206 god spy filmset laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni