| Het Gewest kocht het gebouw van Movy Club al in 2016. Nu koopt ze ook een atelier ernaast.

Gewest koopt atelier naast bioscoop Movy Club in Vorst

EC
© BRUZZ
04/02/2021

Het Brussels Gewest wordt de nieuwe officiële eigenaar van een atelier in de Monnikenstraat in Vorst. Dat atelier ligt vlak naast de buurtbioscoop Movy Club, die het Gewest zelf al in 2016 aankocht. De bedoeling is om de ruimte te gebruiken voor een betere wijkwerking rond de bioscoop.

De aankoop kadert in het stadsvernieuwingscontract 'Koningslaan'. De werkplaats heeft een oppervlakte van 551 vierkante meter en kostte het Gewest 300.000 euro. Samen met de aankoop van de bioscoop zelf, in 2016, en de aankoop van de commerciële benedenverdieping, groeit het project 'Movy Club' dus weer wat in oppervlakte.

Movy Club is één van de laatste wijkbioscopen van Brussel. Het gebouw staat er al sinds 1934. De Brusselse regering wil de cinema op termijn heropenen.

Hotspot

"Het gaat hier om een gevestigde instelling, een kleine architecturale parel verscholen midden in het lagere stadsdeel van Vorst", zegt minister-president Rudi Vervoort (PS). "Haar ene filmzaal behoort tot de mooiste zalen in modernistische art-decostijl die de hoofdstad rijk is. Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe aanwinst, die het renaissanceproject van de Movy Club aanzienlijk zal versterken."

Staatsecretaris voor Erfgoed en Stedenbouw Pascal Smet (One.Brussels) wil de cinema opnieuw uitbouwen tot een hotspot in de wijk. "Erfgoed en een bruisende stad kunnen perfect hand in hand gaan. De cinema ‘Movy Club’ was lang een culturele hotspot voor de Wiels-wijk en zal dat nu opnieuw worden", zegt hij.

20210204_Movy Club-cinemazaal

| De art-decozaal van bioscoop Movy Club.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni