Jambon selecteert ‘Alles es just’ als inspirerend erfgoed

© Philippe Debroe
| Volksheld Pogge

Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA), bevoegd voor Cultuur, selecteert het Schaarbeekse festival ‘Alles es just’ als één van de acht inspirerende voorbeelden voor het omgaan met immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Er hangt geen financiële steun aan de selectie.

Alles es Just is een festival rond de Schaarbeekse volksheld Pogge, een figuur uit de 19de eeuw die als bemiddelaar optrad en met zijn slagzin ‘Alles es just’ conflicten ontmijnde.

Het familiefestival brengt zowel concerten, workshops, filmvoorstellingen als tal van andere activiteiten die focussen op lokaal erfgoed. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld de film ‘Le Chantier des gosses’ vertoond over het leven in de Marollen in de jaren 1950.

Geen geld

Jambon koos ‘Alles es just’ na een traject waarbij het publiek projecten kon nomineren en een expertencommissie een voorstel deed.

De lijst met gesteunde projecten omvat onder meer nog Dia de los Muertos in Antwerpen, dialectbijeenkomsten in Hasselt en Handmade in Brugge.

De selectie van het festival levert ‘Alles es just’ overigens geen financiële steun op. “We zorgen wel voor zichtbaarheid, via communicatie en een evenement,” zegt beleidsmedewerker Sophie Muyllaert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?