Kunstacademies zetten werk in de verf tijdens Dag van de Academies

© Scholengroep Brussel
| De leerlingen beeldatelier van de RoKH Academie schilderden deze zaterdag een regenboog-zebrapad op straat.
Updated: 06-02-2021 - 14:14

Het is deze zaterdag Dag van de Academies, normaal de gelegenheid voor het deeltijds kunstonderwijs om hun deuren open te gooien. Dit jaar leggen de leerkrachten en studenten vanop afstand uit hoe hun academie werkt. De Anderlechtse academie maakt daarvoor een radioprogramma.

De meeste academies voor deeltijds kunstonderwijs hebben dit jaar creatieve oplossingen bedacht om te tonen wat ze samen met hun leerlingen creƫren. In Anderlecht is dat een radio-show. Van 10 tot 12 uur zenden ze deze zaterdag live uit vanuit de academie, waar journaliste Anna Luyten samen met de studenten radio zal maken.

"De leerkracht audiokunst organiseert dit project", zegt het secretariaat van de academie aan BRUZZ. "Normaal gezien hebben we elk jaar een opendeurdag met workshops en komen er andere kunstenaars langs, maar dat gaat nu niet."

Wie de werking van de Anderlechtse kunstacademie wil leren kennen, kan vanaf 10 uur terecht op hun Facebookpagina.

Zebrapad

In de RHoK academie voor beeldende en audiovisuele kunsten in Etterbeek gaat de Dag van de Academies vooral virtueel door. Zoals andere academies posten ze filmpjes over hun werking op een online platform.

"Het thema dit jaar is 'Crossroads'. Het gaat om samenkomen en keuzes maken, en om wegen verbinden", zegt woordvoerster Karin Struys van de Scholengroep Brussel. "De studenten beeldatelier schilderen zaterdag een regenboog-zebrapad op straat. Hiermee willen ze hun steun betuigen aan LGBT-beweging." Het zijn de leerlingen van het jeugdatelier die het zebrapad in de straat van de RHoK-afdeling in Sint-Pieters-Woluwe hebben aangebracht.

20210206_Rainbow Zebrapad_Dag van de Academies_ROKH Etterbeek
© Scholengroep Brussel
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?