De VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie) organiseert hier, in Brede School Nieuwland, Nederlandstalig onderwijs

| Hoofdstedelijke Kunstacademie

Open lessen en expo's op 'Dag van de Academies'

© Belga - BRUZZ
03/02/2024

Zaterdag staat de werking van de academies voor deeltijds kunstonderwijs in Brussel en Vlaanderen in de kijker met 'Dag van de Academies'. Thema van deze editie is 'Magie'.

Het thema 'Magie' biedt een waaier aan mogelijkheden. Academies kiezen er een aspect uit en maken hun eigen programma. Dat leidt tot heel wat uiteenlopende creatieve projecten. Zo werken in Antwerpen de stedelijke academies samen een parcours uit op meer dan tien verschillende locaties en een voorstelling in de Roma, en toveren ze in de kunstacademie van Poperinge muziek uit oude rommel.

Ook in Brussel nemen verschillende academies deel. Zo biedt de Hoofdstedelijke Kunstacademie in het centrum open lessen voor zowel muziek en dans als theater. Het volledige programma vind je hier. RHoK Academie in Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek laat bezoekers kennis maken met ateliers in de vier vestigingsplaatsen, en met een fototentoonstelling.

De jaarlijkse Dag van de Academies wordt georganiseerd door de directeursverenigingen DenkBeeld (Beeldende en Audiovisuele Kunsten) en Verdi (Podiumkunsten en Kunstacademies) met de steun van sponsors (Belfius, Zwartopwit, OVSG en VLAMO).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni