| Sfeerbeeld van een editie van de Dag van de Academies in 2018

Meer dan 70 activiteiten tijdens Dag van de Academies in Brussel en Vlaanderen

© Belga
15/02/2020

In Brussel en Vlaanderen vindt zaterdag de Dag van de Academies plaats. Met deze campagne willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de academies en de academische opleidingen. Het thema dit jaar is "steAm". Dat meldt de organisatie, een werkgroep in de schoot van de directeursverenigingen Codibel (directeurs academies Beeldende Kunsten) én Verdi (directeurs academies muziek, woord en dans).

Het internationaal letterwoord Science Technology Engineering en Mathematics (STEM) staat voor een waaier aan technologische, technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Voor de organisatie van de Dag van de Academies moet er echter ook aandacht besteed worden aan de "A" van de Academies.

"De samenleving van vandaag heeft mensen nodig met een steAm-profiel", benadrukt Bart Jonkers, de voorzitter van de werkgroep Dag van de Academies. "Hoe voeg je een dosis cultuur of Arts toe aan het zakelijke STEM-onderwijs? Met een A van Academie uiteraard."

Artistieke oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen volgens Jonkers om creativiteit. "Innovatie kan niet zonder die Arts. Wil je allround jongeren opleiden in de visie van de Homo Universalis, dan kan je niet zonder de academies. Die academies bieden je die verbinding aan. Ze zorgen ervoor dat de artistieke zelfontplooiing van iedere leerling - jong en oud - tot zijn recht komt", aldus Jonkers.

Tijdens de Dag van de Academies staan meer dan 70 activiteiten gepland in Brussel en in de Vlaamse provincies.

> Dag van de Academies: 15/02/2020, Brussel & Vlaanderen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , dag van de academies , stem , verdi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni