Leden van de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem in rouwkledij naar gemeenteraad Dilbeek wegens verkoop gebouwen

| Leden van de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem kwamen in rouwkledij naar de gemeenteraad van Dilbeek wegens de verkoop van hun school in Groot-Bijgaarden.

Muziekacademie zoekt noodgedwongen nieuwe lokalen

EC
© BRUZZ
26/09/2019

De muziekschool van Sint-Agatha-Berchem moet op zoek naar nieuwe lokalen voor zijn pop-, rock- en jazzafdeling. Die liggen voorlopig nog in de oude gemeenteschool van Groot-Bijgaarden, maar die school is nu in openbare verkoop gezet.

De jazz- en popafdeling vraagt meer plaats dan andere muzieklessen en dus weken die lessen uit naar Groot-Bijgaarden. “We zitten met grote drumstellen, versterkers en allerlei kabels. Dat is moeilijk te combineren met een klas uit het dagonderwijs”, legt directeur Chris Carlier uit.

In Groot-Bijgaarden had de academie zes grotere klaslokalen ter beschikking in de oude gemeenteschool, waar ze drumles en samenspel gaven. Er volgen zowat 250 van hun 800 leerlingen muziekles.

Maar nu heeft de gemeente Dilbeek het gebouw in openbare verkoop gezet, samen met het aanliggende Pampoelhuis, het vroegere gemeentehuis van Groot-Bijgaarden. Dat betekent dat Sint-Agatha-Berchem naar een nieuwe plaats moet zoeken voor zijn drummers en pop- of jazzensembles.

Rouwkledij

“We waren twee weken geleden verwittigd en hebben een brief gestuurd naar de gemeente Dilbeek, maar de verkoop gaat toch door”, zegt Carlier. Als stil protest trok de muziekschool dinsdag met 45 leden naar de gemeenteraad van Dilbeek, allemaal in het zwart gekleed. “Als teken van rouw, maar ook omdat we geen recht van spreken hebben. We zijn met z’n allen gaan rechtstaan toen het punt op de agenda kwam.”

Nu wordt naar een nieuwe oplossing gezocht in Dilbeek of in Sint-Agatha-Berchem. “We hebben alvast een infrastructuurcommissie opgericht met mensen die daar meer kaas van hebben gegeten dan ik”, zegt directeur Carlier. “Maar ik denk niet dat het gebouw meteen verkocht zal zijn. We hebben nog een beheersovereenkomst met de gemeente Dilbeek tot het einde van het schooljaar.”

Pampoelhuis Dilbeek-muziekacademie St Agatha Berchem

| Sinds dinsdag staat het gebouw in Groot-Bijgaarden in openbare verkoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Samenleving , muziekacademie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni