| Cursisten leren muziek te maken zoals dj Amelie Lens, hier in actie op Pukkelpop 2019.

Nieuwe muziekschool voor elektronische muziek geopend

EC
© BRUZZ
28/11/2019

Wie in de klassieke muziekacademies zijn gading niet vindt, kan vanaf nu het elektronische genre in de vingers krijgen in de gloednieuwe Underdog muziekschool in Brussel. Oprichter Oscar Verlinden geeft volwassen cursisten in zes weken tijd een introductie.

Er bestonden al cursussen om elektronische muziek te maken in Brussel, maar volgens Verlinden waren die telkens duur en lang. "Als je acht maanden les moet volgen, is dat een grote stap voor mensen die misschien niet weten of het iets voor hen is. Bij mij krijgen ze op zes weken tijd een idee of het hen ligt."

Dinsdagavond startten alvast tien cursisten aan de eerste les van de Producer Bootcamp.

"Elektronische muziek is nu letterlijk overal", zegt Verlinden. "Met het succes van Tomorrowland, Rave Rebels, en Kompass Club, is het doelpubliek steeds groter, en dat betekent ook dat er steeds meer mensen zijn die hun hand eens willen wagen aan het maken van hun eigen muziek."

Zelf is Verlinden een autodidact in het dj-vak. Uit zijn ervaring weet hij dat er zoveel mogelijkheden bestaan dat hij soms het bos door de bomen niet meer zag. In zijn school wil hij daarom "les geven op de manier die ik zelf graag had willen krijgen tien jaar geleden".

In januari start een nieuwe lessenreeks voor beginners en daar zijn nog plaatsen voor vrij. Voor wie de smaak te pakken heeft, is er een cursus van drie maanden om een 'deep dive' te nemen in de elektronica.Alle lessen vinden plaatsen in La Maison des Musiques in de Lebeaustraat in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Muziek, Underdog, muziekacademie, muziekproducer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni