Eigentijdse muziek leer je maken op de 'Futurgrooves Academy'

Alyssa Lepage
08/02/2021

Wie van muziek houdt, kan het nu leren spelen en zelfs helemaal zelf maken op de Futurgrooves Academy. Het is net zoals de gewone muziekschool, maar met een eigentijdse draai. In plaats van piano en gitaar leer je hier om muziek op platen te draaien en zelfs digitaal te produceren.

Het project werd opgestart door Alexandre Guisson (A.G), een vrij bekend figuur in het Brusselse nachtleven. Hij staat ook achter The Void label, en was organisator van de Opus feestjes.

Alexandre en zijn vrienden hadden gemerkt dat er het heel wat dj's en producers, hoe goed ze ook zijn, constant dezelfde technische fouten maken. De school is dan ook meer gericht op praktijk dan op de theorie. De docenten gaan hen dan op maat de spelregels en technieken aanleren.

Dankzij hun partnerships met Pioneer en Ableton hebben de studenten toegang tot het beste materiaal dat ook in nachtclubs wordt gebruikt en krijgen ze daarbij de complete software om mee te werken. Studenten kunnen in groepjes van twee (of privé) lessen volgen in het Frans, Nederlands en Engels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni