KVS-artiesten geven kleine optredens in UZ Brussel

© Tom Bruelemans

Onder het motto 'KVS Breekt Uit' zorgen de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) en zijn artiesten ervoor dat het zorgpersoneel van het UZ Brussel in Jette binnenkort op de werkvloer kan genieten van een streepje cultuur. Daarnaast gaat de KVS nieuwe samenwerkingen aan met de Don Bosco school in Sint-Pieters-Woluwe en woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek.

Het is de tweede keer dat de KVS dit jaar uitbreekt. In de nazomer trokken ze voor verschillende voorstellingen naar buiten, op het plein achter de schouwburg. Nu breekt de KVS uit met een nieuwe missie en gaat hij op zoek naar nieuwe publiek. Dat gebeurt in de eerste plaats met artistieke interventies in het UZ Brussel. Om de zorgverleners een hart onder de riem te steken, werd er een programma uitgewerkt met korte artistieke interventies die in alle veiligheid in het ziekenhuis zelf plaatsvinden. Artiesten als Steven De bruyn, Les Mybalés, Junior Akwety en Lisette Ma Neza brengen nog tot april een programma van dans, muziek, woord en theater.

Het is niet de enige samenwerking die de KVS aangaat. Voor de school Don Bosco ontwikkelt artistiek leider Michael De Cock, samen met onder meer KVS-stadsdramaturg Gerardo Salinas, choreograaf Wim Vandekeybus en woordkunstenaar Lisette Ma Neza, een initiatie in de kunsten en de literatuur voor jongeren die al maandenlang geen taalonderwijs kregen.

Tenslotte is er ook een samenwerking in de maak met woonzorgcentrum De Overbron. Het personeel van de KVS gaat er dan in eerste instantie bijspringen als vrijwilliger en later kunnen ook artistiek creaties getoond worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?