Mini-Europa in 2009, waar de Parijse Sacré Coeur en het Atomium naast elkaar staan
© PhotoNews | Mini-Europa in 2009, waar de Parijse Sacré Coeur en het Atomium naast elkaar staan.

Mini-Europa kijkt uit naar goed zomerseizoen na corona-ellende

© Belga
15/03/2022

Mini-Europa, aan de voet van het Atomium in Brussel, hoopt op een heropleving en stijgende bezoekersaantallen in het zomerseizoen. Het attractiepark werd de afgelopen jaren zwaar getroffen door de pandemie, en ook het slechte weer van de afgelopen maanden deed het aantal bezoekers kelderen.

In 2020, toen de coronacrisis in volle gang was, zag Mini-Europa het aantal bezoekers dalen van 420.000 naar 67.200 per jaar. "Hoewel Belgische bezoekers het jaar daarop de afwezigheid van buitenlandse toeristen enigszins konden compenseren, bleef het percentage nog steeds ver onder het niveau van voor de pandemie," aldus directeur Thierry Meeùs.

De directeur hoopt het aantal citytrips in 2022 opnieuw te zien toenemen. "Het aantal boekingen is alvast veelbelovend," zegt Meeùs. "Er werden al meer dan 12.000 tickets geboekt voor groepsuitstappen, waaronder meer dan 4.000 voor Indiase en Israëlische toeristen."

Stadhuizen van Brussel en Leuven

Verschillende gebouwen in het attractiepark zijn onlangs gerenoveerd. Zo zijn de universiteit van Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, en de Széchenyibaden in Boedapest opnieuw geverfd. "Er zijn ook enkele nieuwe scènes toegevoegd, en ook de tuinen zullen nog mooier ogen dankzij 120 nieuwe dwergbomen", aldus Meeuws.

De stadhuizen van Brussel en Leuven, die in februari zwaar werden beschadigd door de stormen Eunice en Franklin, worden momenteel hersteld en zullen pas later in het seizoen weer in gebruik worden genomen.

Op 26 maart begint Mini-Europa aan zijn 33ste toeristische seizoen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie