Nachtsector kondigt heropening met Covid Safe Ticket aan

KH
© BRUZZ
25/08/2021
Updated: 25/08/2021 19.01u

De federatie van het Brusselse nachtleven zegt dat er een akkoord is om de sector te heropenen op 1 oktober voor mensen die een Covid Safe Ticket hebben. Het kabinet van de minister-president nuanceert. "Die heropening kan enkel als de cijfers goed genoeg zijn."

Volgens Lorenzo Serra, woordvoerder van de Brussels by Night Federation, kan de sector van het nachtleven opnieuw opengaan op 1 oktober, na een onderbreking van 18 maanden. Dat zegt Serra na een vergadering met het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Voorwaarde is volgens Serra wel dat bezoekers een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

"Duizenden mensen kunnen weer ademhalen, want ze zullen opnieuw kunnen aanknopen met werk, plezier, dansen en veilig feesten," zegt Serra. "Can't wait."

Niet garanderen

Het kabinet van Rudi Vervoort nuanceert. "We streven naar die heropening, maar we weten niet hoe de cijfers zullen evalueren. We weten wél dat de trend op dit moment niet echt positief is. We kunnen die opening dus niet garanderen voor 1 oktober."

Het kabinet legt uit dat het in de vergadering heeft duidelijk gemaakt dat het Gewest een Covid Safe Ticket zou eisen voor de nachtsector, mocht het federale niveau dat niet doen in de protocollen die op dit moment in de maak zijn voor de versoepelingen. "Maar dat betekent nog niet dat de sector sowieso kan openen op 1 oktober."

'We houden een slag om de arm'

De Brusselse clubs Fuse en C12 zijn alvast erg verheugd dat hun deuren wellicht weer kunnen openen op 1 oktober. “Wij waren natuurlijk al maanden aan het wachten op het goede nieuws en nu is het eindelijk zo ver”, zegt Andy Walravens, uitbater van Fuse. “Het is een opluchting dat iedereen terug aan het werk kan”, klinkt het.

Dezelfde vreugde deelt ook Koen Galle van C12, al beseft hij dat de heropening van de clubs vooral zal afhangen van de cijfers. “We houden daarom nog een slag om de arm, maar bij de collega’s heerst nu echt opluchting op dit moment”, klinkt het.

Fuse is zich er ook van bewust dat alles zal afhangen van de cijfers en benadrukt ook dat de club enkel en alleen op een veilige manier wil openen. “Wij hebben ondertussen al voorzorgsmaatregelen genomen en een luchtzuiveringssysteem aangeschaft”, zegt Walravens.

Beide clubs zijn van plan om te heropenen in oktober. “Wij gaan waarschijnlijk het tweede weekend in oktober de deuren openen”, zegt Galle. Walravens lost nog geen datum, maar heeft iets fijn in petto voor de feestvierders. “Wij zijn met Fuse klaar om een knallend openingsweekend aan te kondigen”, klinkt het.

Bekijk hieronder het interview met Koen Galle van C12.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni