Nachtleven mag donderdag om middernacht officieel open

© Belgaimage

Nachtclubs mogen de deuren dan toch al om middernacht openen, in de nacht van donderdag op vrijdag. Ook het sluitingsuur voor de horeca vervalt dan.

Het Overlegcomité besliste dat op 18 februari, morgen/vrijdag dus, code oranje van de coronabarometer van kracht wordt. Dat betekent onder meer dat het sluitingsuur in de horeca wegvalt en het nachtleven opnieuw open kan.

Echter, het KB dat die nieuwe regels een juridische basis moet geven, is nog steeds niet gepubliceerd. Het kabinet-Verlinden laat nu weten dat, na evaluatie en overleg met de lokale besturen, beslist is dat het KB in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht zal ingaan - zoals voorzien door het Overlegcomité dus. De enige uitzondering is dat de mondmaskerplicht voor kinderen tot en met elf jaar pas een dag later, op zaterdag 19 februari, vervalt.

Het KB zelf wordt donderdag in de loop van de dag verwacht. Eerder klaagden horeca-uitbaters al dat ze het nieuws hadden gekregen dat ze per 18 februari mochten openblijven na middernacht, maar dat daarvoor de wettelijke basis ontbrak.

Twee Brusselse nachtclubs hadden aangegeven dat ze in de nacht van donderdag op vrijdag wilden heropenen, maar kwamen daar later op terug door de onduidelijkheid over het KB.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?