| Het ziet ernaar uit dat het een druk heropeningsweekend wordt in de Fuse.

Twee clubs heropenen al in nacht van donderdag op vrijdag

Sarah Declercq
© BRUZZ
15/02/2022

Het Brusselse nachtleven staat te springen om vrijdag 18 februari de clubs en danscafés weer open te gooien. Madame Moustache en Les Jeux d’hiver heropenen donderdagnacht al en Fuse heeft zijn tickets voor het heropeningsevenement reeds uitverkocht. “We hopen vurig dat dit de laatste heropening moet zijn.”

Danscafé Madame Moustache en club Les Jeux d’Hiver zijn van plan om al in de nacht van donderdag op vrijdag te heropenen, zegt Philippe Fatien mede-eigenaar van Madame Moustache. “Donderdag is gewoon algemeen gezien een van onze drukste avonden en technisch gezien is het na middernacht al de 18de. We hebben dit in het verleden nog gedaan toen we weer mochten heropenen en dat was steeds een groot feest.”

Andere clubs houden het bij een heropening op vrijdag, maar zien al veel enthousiasme.

De Fuse in de Marollen verwacht een feestelijk heropeningsweekend. Gisteren waren de tickets voor vrijdag al uitverkocht, “en die van zaterdag zijn dat ook bijna,” zegt Steven Van Belle, creatieve directeur van Fuse. “De mensen hebben er duidelijk enorm veel zin in, ze hebben zeker geen schrik om terug te komen.”

Ook bij discotheek Spirito in Elsene zullen de dansbenen losgegooid worden tijdens het heropeningsweekend. Op voorhand worden geen tickets verkocht, wel tafels, waarvan het grootste deel al gereserveerd is. “Onze klanten vragen al lang wanneer we zullen heropenen, ze zijn ongeduldig geworden. Heel ons team heeft er zin in,” zegt Sasha Lacroix, co-manager van Spirito.

Zeven weken

Het is intussen de derde keer dat danscafés moesten sluiten en weer mogen heropenen na beslissingen van het Overlegcomité in het kader van de coronapandemie. De laatste keer moesten ze op 26 november weer sluiten. “Het is een shitshow geweest,” zegt Fatien van Madame Moustache aan de Vismarkt, die zegt niet ver van het faillissement te hebben gestaan. “Hopelijk kunnen we nu alle seizoenen open blijven en hoeven we niet elk jaar te sluiten in de herfst- of winterperiode.”

De echte clubs zijn de voorbij twee jaar slechts zeven weken open geweest, zegt Van Belle van Fuse. “We zien dit als een overgangsperiode. Als we volgende maand naar geel gaan (op de coronabaromater, red.), kunnen we ook het Covid Safe Ticket laten vallen. We gaan ervan uit dat het de laatste keer is dat we moeten heropenen.”

Vorige week besliste het nachtleven om sowieso te heropenen op vrijdag 18 februari, met of zonder toestemming van de overheid. Even later kwam dan toch de beslissing van het Overlegcomité om vanaf die dag op de coronabarometer over te schakelen naar code oranje, waardoor de clubs ook legaal zullen heropenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Muziek , nachtleven , uitgaansleven , Fuse , Madame Moustache , les jeux d'hiver , Spirito , coronamaatregelen , coronabarometer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni