Nieuwe zender moet Vlaamse kunsteninstellingen tegemoet komen

© PhotoNews
| Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA.)

Met de steun van de Vlaamse regering starten zeven Vlaamse kunsteninstellingen een nieuwe zender op VRT NU, Proximus en Telenet. De zender zal Podium 19 gaan heten en moet de cultuursector, die het hard te verduren heeft, meer mogelijkheden geven.

Podium 19 zal vanaf 21 januari gratis te bekijken zijn op VRT Nu, Proximus en Telenet, dat schrijft De Morgen na een persconferentie van de Vlaamse regering. Van die zeven door Vlaanderen erkende kunsteninstellingen liggen er twee in Brussel: de Ancienne Belgique en het Brussels Philharmonic.

"De nieuwe zender zal gratis te bekijken zijn via VRT NU, Proximus en Telenet. Ik vind dat een schitterend initiatief van de zeven Vlaamse kunsteninstellingen", zei minister-president Jan Jambon (N-VA) zaterdag. "Bij Podium 19 kan je straks elke dag terecht voor een breed aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen." Proximus liet eind oktober al weten te werken aan een zender in samenwerking met de cultuursector. Volgens het bedrijf werd die sector vaak vergeten in de eerste coronagolf.

Daarnaast komt er ook een vernieuwd kunstendecreet waarbij cultuurinstelling subsidies voor 10 jaar kunnen vastleggen, tegenover de huidige 5 jaar termijn. Jambon gaf ook aan dat er meer aandacht zal gaan naar het volledige kunstenlandschap en de individuele kunstenaars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?