Ook Leuven en Tienen willen Mini-Europa

© PhotoNews
| Mini-Europa sluit op 31 december de deuren in Brussel.

Na de Waals-Brabantse belangstelling volgt de interesse van de Vlaamse steden Tienen en Leuven om Mini-Europa binnen te rijven. Op het einde van het jaar verlaat het miniatuurpark zijn plek op de Heizel.

Dat schrijft VRT NWS dinsdag op zijn website.

Eind dit jaar sluit Mini-Europa de deuren in Brussel. Het park met de miniatuurgebouwen bevindt zich nu nog op de Heizel, maar de uitbater en de stad raken het niet eens over een nieuwe huurovereenkomst die afgesloten moet worden. Brussel-Stad vraagt jaarlijks 100.000 euro meer voor de 2,5 hectare waarop Mini-Europa gevestigd is. Daar kan bestuurder Thierry Meeûs niet mee leven en dus kondigde hij deze maand een vertrek aan.

Nadat eerder drie Waals-Brabantse gemeenten openlijk hun interesse hadden verkondigd, staan nu ook de Vlaamse steden Tienen en Leuven in rij op het miniatuurpark te verwelkomen. "Mini-Europa is een icoon in België en ik denk dat iedereen daar ooit wel eens geweest is. Het zou wel leuk zijn als zo'n bekend pretpark naar een kleinere stad als Tienen zou komen", oppert Dave Froidcoeur van de lokale meerderheidspartij Open VLD.

Maar ook de Leuvense N-VA Leuven aast op Mini-Europa, weet VRT NWS. "Het is dan ook een echte trekpleister voor toeristen en Leuven zou een uitstekende, alternatieve locatie kunnen zijn", zegt gemeenteraadslid Debby Appermans (N-VA), die Leuven een ideale locatie vindt. "Met centrale ligging, een uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer en heel wat andere zaken te bieden aan toeristen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?