Patrick Davin

| Patrick Davin.

Opera De Munt gaat toch door ondanks overlijden dirigent: 'Eerbetoon aan Patrick'

SG
© BRUZZ
10/09/2020

Het bestuur van De Munt heeft besloten dat de opera Is This The End? zaterdag toch in wereldpremière gaat, ondanks het plotse overlijden van dirigent Patrick Davin. Assistent-dirigent Ouri Bronchti, die het hele productieproces vanaf dag één heeft meegemaakt en Patrick Davin van nabij heeft ondersteund, zal de muzikale leiding verzorgen.

“In de afgelopen uren heeft uitvoerig overleg plaatsgevonden op directie- en productieniveau,” klinkt het bij Kristof Vanderhoeven, woordvoerder van De Munt. “Met inachtname van de emoties en reacties van alle betrokkenen, en uiteraard ook van de familie, is unaniem besloten om de uitvoeringen van onze creatie, waaraan Patrick zo veel energie en liefde heeft besteed, te laten doorgaan zoals gepland.”

Beide voorstellingen worden dus behouden: op zaterdag 12 (20.00 uur) en zondag 13 (15.00 uur) september. Assistent-dirigent Ouri Bronchti, die het hele productieproces vanaf dag één heeft meegemaakt en Patrick Davin van nabij heeft ondersteund, zal de muzikale leiding verzorgen.

“Iedereen beschouwt de voorstellingen als een hommage aan Patrick Davin,” aldus nog Vanderhoeven. “Ook over een herdenkingsmoment wordt volop nagedacht.”

Patrick Davin stierf woensdagochtend toen de repetitie van Is This The End? van start ging. De muzikanten waren geschokt.

Gedurende zijn carrière was hij onder meer de vaste dirigent van het ensemble L’Itinéraire (Parijs), eerste gastdirigent van de opera van Marseille, docent orkestdirectie aan het Brusselse conservatorium (Nederlandstalige afdeling), eerste gastdirigent in de Opéra Royal de Wallonie in Luik en muziekdirecteur van het symfonisch orkest van Mulhouse.

Dit jaar werd hij benoemd tot directeur van het Koninklijk Conservatorium Luik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Patrick Davin , Opera De Munt , De Munt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni