| De cinemazaal van kunstacademie RITCS in Brussel

RITCS-kortfilm ‘Klette’ naar Palm Springs International ShortFest

© Belga
02/06/2023

Drie korte fictiefilms uit Vlaanderen en Brussel zijn geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest, het grootste festival voor korte films in de Verenigde Staten. Het gaat om 'Klette' van Michael Abay, 'Sibling' van Laura Van Passel en 'Luce en de rots' van Britt Raes. Dat zegt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag.

Michael Abay's eindwerk aan het RITCS, 'Klette', vertelt het verhaal van de 26-jarige Morgane die nog altijd bij haar moeder woont, haar studies nog steeds niet heeft afgerond en in de liefde niet verder raakt dan een onenightstand. Jennifer Heylen werd voor haar hoofdrol bekroond met de Juryprijs voor Beste Acteerprestatie op het Kortfilmfestival van Leuven.

'Sibling' gaat over de 16-jarige Kato die op skivakantie gaat met haar halfbroer Alex. De twee tieners proberen een broer-zusrelatie op te bouwen, maar beseffen dat ze elkaar met heel andere ogen bekijken.

In 'Luce en de rots', de korte animatiefilm van Britt Raes, leren een jong meisje en een gigantisch rotswezen, die ogenschijnlijk niets gemeen hebben, samen hun angst voor het onbekende onder ogen te zien.

Het festival loopt van 20 tot 26 juni.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni