eindejaar 2019

Roan Van Eyck blikt terug op 2019

© Peter Detailleur
| Roan Van Eyck

Tradities zijn er om in ere te houden. En dus leggen we onze BRUZZ-stemmen en -gezichten vijf eindejaarsvragen voor. Vandaag: nieuwslezer Roan Van Eyck.

  • De place to be:

Het vernieuwde Fernand Cocqplein, dat prompt de Gouden Regel voor urbanisme won en splinternieuwe vaste waarden aantrok zoals Café Tulipant en binnenkort ook frietcafé La République van horecapaus Nicolay. Vrijwel niemand weet ook dat je gewoon binnen mag in het mini-Malibranparkje voor het gemeentehuis.

  • Brusselaar van het jaar:

Om even lekker zeemzoetmelig persoonlijk te worden: mijn vrouw, die zich onlangs eindelijk heeft ingeschreven bij de gemeente. <3

  • Trend van het jaar:

For better or worse: de tsunami-opkomst van de freefloating deelsystemen. Heerlijk voor fans van snel en toegankelijk elektrisch tweewielsjezen, zoals ik. Maar irritant voor fans van een nette, veilige en doorwaadbare stad zonder corporate street clutter, zoals ik.

  • Mijn tip:

Ik ontdekte pas dit jaar dat een superieure groene weekendstadsvlucht maar vijftien luttele minuten kost op de S-trein naar Groenendaal. Daar loop je letterlijk de stationsdeur uit en de poort van het imposantste stukje Zoniënwoud in.

  • Wat wens je Brussel volgend jaar toe?

Minder koolstofmono- en -dioxide en meer heerlijk aanstootgevende giga muurschilderingen. Dat laatste lijkt wat stilgevallen dit jaar!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?